familie pos collection

Over ons

Als gezin verruilen we samen met onze stoere knullen, toen vijf en zes jaar, onze veilige haven in Nederland om in Chili het avontuur aan te gaan. Ons doel? In het zonnige klimaat van het temperamentvolle Zuid-Amerika onze ultieme droom waar maken, werken met onze passie voor wijn. Wat een voorrecht was het om te wonen aan de voet van het Andes-gebergte. We genoten intens van het buitenleven tijdens warme lange avonden aan minstens net zulke lange tafels. Met daarop het heerlijke bourgondische eten, vis, vlees, barbecues, kleurrijke salades, en heerlijke wijnen geserveerd met vleugje humor.

Maar. We kwamen natuurlijk naar Chili om onze eigen wijnen te maken. Dus spraken we gepassioneerde wijnmakers die ons vol vuur over hun wereld vertelden en gingen bij ze in de leer, midden in de prachtigste wijnvelden. Samen met de beste wijnmakers van Chili ontwikkelden wij zo ons eigen merk, de Familie Pos Collection. Het reilen en zeilen binnen de wijnwereld, specifiek binnen Zuid-Amerika is best “een dingetje”. Dus zochten wij ook hiervoor experts op. Het gaat er niet altijd om wat je kunt, maar vooral ook wie je kent. (quote Stephan Pos). En zo brachten wij na hard werken vol trots onze eigen Pos-wijnen naar Nederland.

Het grote succes overtrof al onze dromen en verwachtingen. En smaakte letterlijk naar meer. Daarom hebben we de Familie Pos Collection uitgebreid met de lekkerste andere Chileense en Argentijnse wijnen die we tijdens onze reizen door Zuid-Amerika ontdekten. Na drie jaar verruilden wij Chili, via Spanje, voor de Friese weilanden en brachten daarbij alle topmerken die wij hebben leren kennen mee terug naar Nederland onder de paraplu van de Familie Pos Collection. Dieprode wijnen vol temperament en heldere witte wijnen die in Nederland de zon altijd laten schijnen. Elegante rosé’s die je laten stralen en bruisende bubbels die van iedere dag een Fiësta maken. Biologische en alcoholvrije wijnen maken de collectie helemaal af.

Met de smaak van alle wijnen uit de Familie Pos Collection zit het natuurlijk goed – die is LEKKER. Maar voor alleen de smaak doen we het niet. De looks van de wijn moeten ook goed zijn. Daarom vind je op de etiketten vaak iets moois, liefs, bijzonders of gewoon iets grappigs. De Hollandse look van onze vier nieuwste eigen Pos-wijnen vinden we zelf trouwens met vlag en wimpel geslaagd. Kijk ze van Holland houden in hun jasje van rood, wit en blauw. Wie goed oplet, ziet er Hollands trots in: tulpen. Onze eigen oranje Pos-bubbels maken dit kwartet compleet.

Kortom, de beste wijnen onder de vlag van de Familie Pos Collection. Wij zeggen: het avontuur is geslaagd!

VAMOS, Stephan & Ilona Pos

Scroll naar top