familie pos collection

Over ons

Als gezin verruilen we samen met onze stoere knullen, toen vijf en zes jaar, onze veilige haven in Nederland om in Chili het avontuur aan te gaan. Ons doel? In het zonnige klimaat van het temperamentvolle Zuid-Amerika onze ultieme droom waar maken, werken met onze passie voor wijn. Wat een voorrecht was het om te wonen aan de voet van het Andes-gebergte. We genoten intens van het buitenleven tijdens warme lange avonden aan minstens net zulke lange tafels. Met daarop het heerlijke bourgondische eten, vis, vlees, barbecues, kleurrijke salades, en heerlijke wijnen geserveerd met vleugje humor.

We kwamen natuurlijk naar Chili om onze eigen wijnen te maken. Dus spraken we gepassioneerde wijnmakers die ons vol vuur over hun wereld vertelden en gingen bij ze in de leer, midden in de prachtigste wijnvelden. Samen met de beste wijnmakers van Chili ontwikkelden wij zo ons eigen merk, de Familie Pos Collection. Het reilen en zeilen binnen de wijnwereld, specifiek binnen Zuid-Amerika is best “een dingetje”. Dus zochten wij ook hiervoor experts op. Het gaat er niet altijd om wat je kunt, maar vooral ook wie je kent. (quote Stephan Pos). En zo brachten wij na hard werken vol trots onze eigen Pos-wijnen naar Nederland.

Het grote succes overtreft al onze dromen en verwachtingen. Na drie jaar verruilden wij Chili, via Spanje, voor de Friese weilanden. Uit Spanje namen wij op weg naar Nderland trouwens onze bubbels mee, de POS Cava’s. Onder de Chileens-Spaanse paraplu van de Familie Pos Collection vind je dieprode wijnen vol temperament en heldere witte wijnen die de zon zomer en winter altijd laten schijnen. Maar ook elegante rosé’s die je laten stralen en bruisende bubbels die van iedere dag een Fiësta maken. 

Met de smaak van alle wijnen uit de Familie Pos Collection zit het natuurlijk goed – die is LEKKER. Maar voor alleen de smaak doen we het niet. De looks van de wijn moeten ook goed zijn. Daarom vind je op de etiketten vaak iets moois, liefs, bijzonders of gewoon iets grappigs. De look van onze “Hollandse” lijn wijnen  vinden we bijvoorbeeld met vlag en wimpel geslaagd. Kijk ze van Holland houden in hun jasje van rood, wit en blauw. Wie goed oplet, ziet er Hollands trots in: tulpen. Trots zijn wij ook op onze lijn met luxe “Vlinder” wijnen, waar wij internationaal prijzen mee hebben gewonnen! Wist je dat mariPOSa in het Spaans Vlinder betekent? Stuk voor stuk mooie wijnen voor betaalbare prijzen, want ook dat vinden we belangrijk.

Wij zeggen: het avontuur is geslaagd!

VAMOS, Stephan & Ilona Pos

Scroll naar boven
Scroll naar top